Client

Perk Interieur

Category

Meubelontwerp

Date

2020

Website

video

Kokerkast

Projectomschrijving

Dit meubelontwerp kwam voort uit een irritatie, namelijk de rommelige en onoverzichtelijke kledingkast. Stapels kleding die steeds omvallen, waarbij je onmogelijk dat ene shirt dat onderop ligt fatsoenlijk kunt pakken. Broeken die in de kreuk zitten omdat ze in de kast zijn gepropt. Tijd dus om naar een oplossing te zoeken!

Het ontwerp

De kokerkast is een ontwerp speciaal voor mensen die niet willen of kunnen vouwen. Na onderzoek naar andere mogelijkheden om kleding op te bergen, kwam ik in dit ontwerp op het rollen van kleding (wat je vaak ook doet als je de koffer voor vakantie in moet pakken).

De kokerkast geeft mogelijkheid om broeken op te hangen aan de haken, waardoor je overzicht hebt en ze netjes blijven. Schoenen en accessoires kunnen in de kokers gepropt worden, de kleding kan opgerold in de kokers en hetgeen wat in de kreuk raakt kan op de hangers.

Materiaal

De kast is gemaakt van gerecycled materiaal. De kokers zijn oude verpakkingen van posters en banners, de rubber banden zijn oude binnenbanden gekregen van de fietsenmaker in Nijmegen. Het hout komt van een oud bureau en de stalen onderdelen ook.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek, vragen, of een kop koffie!